donderdag 16 mei 2013

Bling bling Pradajurken in "The Great Gatsby"


The great Gatsby, de frivole verfilming van de gelijknamige roman staat sinds een paar dagen overal in de spotlights. De meningen over deze film zijn zeer uiteenlopend en niet het onderwerp om op deze blog te bespreken.

Het zijn vooral de pluimen en haarbanden die onze aandacht trekken. De fantastische kledij in deze film werd verzorgd door Catherine Martin, oscarwinnend kostuumontwerper en eveneens de vrouw van de regiseur van deze film. Voor de prachtige jestsetjurken helemaal in de tijdsgeest van de film werd er gekozen voor een samenwerking met de italiaanse modehuizen Miu Miu en Prada.  Het pronkstuk is de "kristallen"jurk die Daisy draagt tijdens de party op Gatsby’s kasteel… stijlvolle bling bling!
Catherine Martin: “Miuccia Prada gebruikt historische referenties op een onverwachte en moderne wijze, en dat paste perfect bij de manier hoe het verhaal in de film verteld wordt”.

De film is een en al fiĆ«sta, felle kleuren en bruisende decors, coctails en champagnes, overvloed en decadentie die natuurlijk enkel tot hun recht komen bijgestaan door deze fantastische jurken in de sfeer anno jaren ’20.

Hieronder kan u genieten van een interview met Martin die ons meer vertelt over de kostuums in The Great Gatsby.