zondag 21 april 2013

Schokkende campagne tegen anorexia

In Brazilië heeft een modellenbureau een nieuwe confronterende anti-anorexia campagne gelanceerd om jonge meisjes te behoeden tegen de gevaarlijke lokroep van de weinig realistische modellenmaten.
1000 woorden zeggen minder dan 1 beeld is in deze campagne wel van toepassing! In de advertentie worden twee beelden naast elkaar geplaatst; de ene is een mode-schets van het model, de andere een foto van een bestaand model met dezelfde proporties. En laten we eerlijk zijn; Wie wil er uitzien zoals deze levende skeletten??! Zoals de slogan het zegt; "You are not a sketch!"

Te magere modellen zijn al jaren een discussiepunt in de mode-wereld. Ondanks de vele inspanningen van sommige media, designers en modellenbureaus om enkel te werken met modellen met een gezond BMI past het overgrote deel van de modellen in een "size 0". Dat er nog werk aan de winkel is raakte eerder deze week bekend door een nieuw schandaal; in Stockholm waren modellen-scouts nieuwe meisjes aan het rekruteren in de buurt van een ziekenhuis waar anorexiapatiënten behandeld worden. Wij zijn steeds meer overtuigd dat Kristie Clements haar onthullend boek meer dan een wraakactie is!